Gyakran ismételt kérdések

Mit tegyek ha eldugult a mosogatóm?

Ha nem sikerült a mosogató dugulását megakadályozni, akkor, szerelje szét a szifont és győződjön meg róla, hogy az tiszta-e. Ha a szifonban megtalálta a dugulás vélhető okát, akkor azt tisztítsa ki, és helyezze vissza. Ha ezzel a lépéssel nem szűnt meg a dugulás, akkor jöhet a pumpás dugulás elhárítás. Ha van pumpája érdemes a túlfolyt befogva pumpálni. A pumpa segítségével a falban lévő, frissen kialakult dugulás elhárítható. Ha makacsabb a dugulás, akkor mielőbb hívja a duguláselhárítót, aki elvégzi Önnél a duguláselhárítást.


Mosdó dugulásnál is ez az eljárás alkalmazható. Kádnál és a zuhanynál is érdemes a dugulás megszüntetését pumpa segítségével megkísérelni.


Figyelem: kádnál és a zuhanynál ne szedjük szét a szifont, ne csavarjuk ki a leeresztő csavart, mert előfordulhat, hogy nem bírjuk összerakni.


WC dugulásnál is jól jöhet a pumpa persze csak akkor ha a csésze van eldugulva vagy a WC csésze közvetlen közelében van a dugulás. Amennyiben nem boldogulnak az otthoni praktikákkal kérje duguláselhárítási szakember segítségét.

 

A dugulás megelőzéséről itt olvashat.